Dekor

3 pofonegyszerű karácsonyi dekoráció a nappaliba

Lassan itt az ideje karácsonyi hangulatot varázsolni otthonodba. Íme, 3 szupergyorsan és könnyen elkészíthető dekoráció – elsősorban nappalikba.

Ha az ünnepek alatt családtagokat, barátokat hívsz, netán karácsonyi partit tartasz, fektess nagyobb hangsúlyt a nappali ünnepi öltözékére, hiszen a vendégfogadások legfőbb színtere lesz. Nem kell semmi fényűző vagy cifra díszítésre gondolnod, néhány egyszerű ötlet elég hozzá, hogy kellően ünnepi hangulatot varázsolj a nappaliba.

 Gömbdíszekkel töltve

Nagy hasznát veheted most a megunt karácsonyfadíszeknek. Ne válj meg a selejtesnek tűnő daraboktól, használd fel inkább őket a nappali kidekorálásához. Keress egy széles szájú, nagyobb átmérőjű üvegvázát, és színültig rakd tele a kiselejtezett gömbökkel. A fehér vagy ezüstszínű díszek elegáns hatást keltenek, de nem muszáj jégkirálynőt játszanod, bármilyen színt felhasználhatsz. Minél tarkább, annál élvezetesebb színfoltja lesz a szobának. Az apró gömböket óvatosan helyezd a vázába, nehogy eltörjenek az egymás hegyén-hátán fekvő díszek.

Tipp: A nagy halom gömbdísz ideális dísze lehet a kávézóasztalnak.

3 pofonegyszerű karácsonyi dekoráció a nappaliba


 Illatos dobozok

Készíts egy jókora adag karácsonyi potpourrit, majd helyezd őket papírdobozkákba, esetleg egy tálcára – erős hatású és gazdagon illatozó asztaldíszt kapsz. Az összetevőket (virágszirmok, szegfűszeges narancs, fahéjrúd, csillagánizs stb.) külsejük és aromájuk szerint válogasd össze.

3 pofonegyszerű karácsonyi dekoráció a nappaliba

 

 Karácsonyi képeslapok

Amikor sorjában kezdenek érkezni a karácsonyi lapok, és már nem tudod, hol találj helyet számukra, akkor jó megoldás lehet, ha karácsonyi díszként bánsz velük. Szerény, de annál hatásosabb módja a karácsonyi lapok elrendezésének, ha csoportosan állítod ki őket, hiszen együtt sokkal jobban mutatnak, mint külön-külön szétszórva a szobában. Pakolj le egy polcot, rámolj le a komód tetejéről, vagy helyezd őket a kandalló párkányára. Egy-két tömzsibb gyertya társaságában szerény, de igen bájos eredményt kapsz.

 

Tipp: Egy aranyzsinórra erősített fenyőtobozokból álló girland varázslatos dekorációt alkothat a kandallópárkány vagy a komód elejére függesztve, de akár az ablak dísze is lehet.

3 pofonegyszerű karácsonyi dekoráció a nappaliba

Habcsók díszek a karácsonyfára »

3 pofonegyszerű karácsonyi dekoráció a nappaliba

Öt zöldötlet karácsonyra »

3 pofonegyszerű karácsonyi dekoráció a nappaliba

2 dekortipp a konyhába »

 

Advent.lap.hu »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top