Dekor

Divat a szupervékony karácsonyfa

Egyre több választanak keskeny karácsonyfát a terebélyesebb fenyők helyett, annyira, hogy már valóságos "készlethiány" alakult ki a slank, amerikai fákból.

Divat a szupervékony karácsonyfaNehéz helyzetbe hozta a termelőket a kis helyet foglaló fák iránti fokozott igény. A modern házak egyre kisebbek, így a hagyományosan nagyobb fák helyett sokan kisebbet választanak. A Brit Karácsonyfa-termelők Szövetségének tájékoztatása szerint, óriási a kereslet a Kánaán és Fraser fenyők iránt.

A kereslet jóval meghaladja a kínálatot, az említett fajták pedig nem nőnek elég gyorsan ahhoz, hogy ki tudják elégíteni a piaci igényeket. A két fa a virginiai Blue Ridge-hegységben őshonos, viszonylag kényes fajták, lassan nőnek, és jócskán szerényebb méretekkel bírnak, mint például a norvég lucfenyők.

A Kelet-Yorkshire-ben dolgozó egyik fakereskedő arra panaszkodik, hogy már egy hete eladta az utolsó karcsú, amerikai fáját, és sajnos hiába keresik újabb ügyfelek, nem tud segíteni. „Sok vevőm van, aki általában műfenyőt vásárol, de ebben az évben ők úgy döntöttek, hogy kell nekik való lenne egy ilyen fa, mert elég keskeny ahhoz, hogy elférjen kis helyen is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top