Tuti Tippek

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknak

Szakácskönyvek, krimik, szerelmes regények, izgalmas interjúkötetek... – ajánlónkban olyan könyveket gyűjtöttünk össze, melyeknek garantáltan örülni fog anyuka és nagymama karácsonykor.

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakDr. Mary C. Neal: Megjártam a mennyországot

Egy dél-amerikai kalandtúrán történt kajakbaleset közben dr. Mary C. Neal, mintafeleség és szerető édesanya a mennyországba jut, megtapasztalja Isten nyugalmát és örömét, majd visszatér az életbe. Halálközeli élményeit lebilincselő visszaemlékezésében, a Megjártam a mennyországot című könyvében osztja meg az olvasókkal. Beszámol az életében és a hitében végbement változásokról és elmondja, hogy szerinte miért is tért vissza a Földre.

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakSzalai Vivien: A leghíresebb magyar Madame

Hátborzongatóan realista, olykor sokkoló, mégis érzelmekkel, tanulságokkal, esendő emberi sorsokkal teli életrajz. A könyv egy fülledt, számunkra ismeretlen világot mutat be keresetlen őszinteséggel.
A főszereplő K. Gy., a leghíresebb magyar madame, akit bűnösnek találtak kitartottság elkövetésében, és 2011 márciusában 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, 3 év próbaidőre felfüggesztve.

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakElsebeth Egholm: Rejtett hibák

A korábbi életétől megcsömörlött, frissen elvált Dicte Svendsen diákkora helyszínén, a jütlandi Aarhusban kezd új életet. A 40. születésnapját két barátnője társaságában ünneplő újságírónő a várost átszelő patakban kosárba rejtett, halott újszülöttet talál. A kisfiú mellett a Korán egy lapját fedezik fel. Dicte mellett a két barátnő is félelmetes eseményekkel szembesül. Anne, az ázsiai származású szülésznő a kórházban az egyik csecsemő homlokán a „halál” feliratot fedezi fel, míg a várandós, félig svéd Ida Marie gyermekét a szülés után egyszerűen ellopják. Összefüggnek-e az események? Mi áll a háttérben? A főszereplők a nyomozás során saját múltjukkal is kénytelenek szembenézni.

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakPapp Diána: Téli fagyi

Papp Diána negyedik regényében egy testvérpár életét mutatja be. Virág harminc elmúlt, de sem az álommeló, sem az álomotthon, sem az álompasi nem akar valósággá válni. Önbizalma, optimizmusa mégis töretlen. Pedig van kivel összemérnie magát. Alig pár évvel idősebb nővére, Judit már régen révbe ért. Jóképű férj, három gyerek, anyagi gondokról nem is hallott, de még rettenetes főnök sem igyekszik pokollá tenni az életét. Aztán váratlanul Juditot elhagyja a férje egy fiatalabb nő miatt. Hogyan tud újra magára találni a nővér? És hogyan tud ebben segítségére lenni a kelekótya húg? Talán első lépésként azzal, hogy pici albérletébe költözteti nővérét a zűrös kamaszlánnyal, az iskolát kezdő középsővel, és az épp járni tanuló egyéves unokaöccsel.

 

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakPapp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye

A könyvet fellapozva azonnal ötleteket kapunk arra, mit süssünk, ha csak egy tepsi áll a rendelkezésünkre, vagy éppen gyerekzsúrt tervezünk. A többszörösen lepróbált recepteket a leírások alapján kezdők is el tudják készíteni, de a haladók is találnak benne számukra izgalmas kihívásokat.

 

 

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakRichard Zane: Vámpírhoroszkóp

Hátborzongató rejtélybe botlik a New York-i rendőrség két veterán nyomozója: országszerte azonos módszerrel végeznek ki különféle korú és hátterű embereket, látszólag minden indok nélkül. Nincs túl sok idejük arra, hogy a különös jelenséggel foglalkozzanak, mivel épp ekkoriban élénkül meg a brooklyni éjszakai élet, egy sor brutális gyilkosság történik, Fontana nyomozót egy megkérdőjelezhető fegyverhasználat miatt felfüggesztik, míg társa, Ryordan azzal kénytelen szembenézni, hogy talán kamasz fia is a bűnözők hálójába került – holott a mélyben ennél sokkal szörnyűbb dolgok történnek, s mintha a két nyomozó tehetetlenül sodródna végzete felé. Hamarosan rádöbbennek, hogy a meggyilkoltak sorsa meg volt írva a csillagokban, az őket levadászók pedig olyan szörnyetegekkel szállnak szembe, akikkel a brooklyni alvilág legkegyetlenebb hóhérai sem versenyezhetnek.

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakÍnycsiklandó karácsonyi aprósütemények

Több mint ötven ötlet egy könyvben, hogy a legfinomabb karácsonyi sütemények kerüljenek az asztalra! A receptek között mindenki megtalálja a kedvére valót: mézeskalács kandírozott gyümölcsökkel, narancsos keksz és még sok nassolni való segít felkészülni az év legszebb időszakára.

 

 

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakFejős Éva: Nápolyi vakáció

Szerelem és karrier, bosszú és megbocsátás, hagyomány és újrakezdés; három generáció, két család, egy életre szóló döntés – ez Fejős Éva eddigi legjobb regénye, a Nápolyi vakáció.

 

 

 

 

 

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakMike Greenberg: Amit csak akarsz

Három nő élete egy adott pillanatban örökre összefonódik, ráadásul úgy, ahogy sohasem gondoltuk volna. Egy felemelő és torokszorító regény a női barátság és a szeretet erejéről, a véletlen vagy a sors által elrendelt találkozások életmentő szerepéről és arról, hogy a szenvedést csak az egymásból merített erővel vagyunk képesek legyőzni

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakSándor András: Mélyinterjúk 3. kötet

2013. december 11-én jelenik meg a Mélyinterjúk 3. kötete. Sándor András könyveivel bebizonyította, hogy létezik az igényes bulvár műfaja, és azt is, hogy akad, aki még képes a felszín alá ásni. A „Kis Herceg”, ahogy egykori főnöke nevezi, az ismert és elismert emberek bizalmát élvezi, éppen ezért mélyebbek az interjúkötetei, mint egy egyszerű pletykalap.

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakBarbara Taylor Bradfordot: Titok

A könyv főszereplője egy bántalmazott asszony. Claire a Madison Avenue luxusáruházában, a Gildában dolgozik. Lánya Londonban, a Királyi Akadémián tanul zongorázni. Férje az amerikai elnök különmegbízottja, a Közel-Kelet szakértője, és mellesleg rendszeresen veri a feleségét. Még szerencse, hogy Claire nincs egyedül: három barátnője biztos hátországot jelent a legsötétebb napokon is. De mit tehetnek, ha ő állandóan mentséget keres férje dührohamaira?…

 

 

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakNyáry Krisztián: Így szerettek ők 2.

Nyáry Krisztián új könyvében ismét 40 magyar író és költő izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati története szerepel. Néhány igaz mese magyar írókról és költőkről, amelyeket kevesen ismernek. A szerző Csokonaitól Vas Istvánig, Dérynétől Déry Tiborig mesél el 40 történetet múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

 

 

 

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakNagy Réka: Ökoanyu, egyszerűen zöld

Jakab Kriszta ajánlásával: „Anyukaként lótunk-futunk, bevásárolunk, főzünk, takarítunk, gyereket nevelünk, dolgozunk. Miközben a lehető legjobbat akarjuk családtagjaink és a környezetünk számára, fontos kérdésekkel kerülünk szembe nap mint nap az élet bármely területén.
Mivel fürödjön a család? Hogyan legyen otthon tisztaság? Miként kerüljön az asztalra finom és egészséges étel? Olyan könnyű lenne, ha egyértelmű válaszok lennének. De nem ússzuk meg az utánajárást és a dilemmákat. Segítséget viszont kaphatunk. Rengeteget. Azoktól, akik már végigküszködték magukat ezeken a kérdéseken, és találtak rá válaszokat, megoldásokat, amelyeket meg is osztanak velünk.
Ökoanyu és az ő könyve ilyen. Minden egyes termék, amit a kosarunkba teszünk – egy döntés. Mi hozzuk meg. Hiszek abban, hogy minden egyes pici lépés, amit a környezetünkért teszünk, számít.”

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakMurakami Haruki: A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei

Tazaki Cukuru harminchat éves. Zárkózott, magányos férfi, pedig nincs egyedül. Szala, a barátnője úgy érzi, Tazaki megrekedt valahol a felnőtté válás küszöbén, és ez kapcsolatukat is visszaveti. A Tokióban élő férfi majdnem két évtizede elköltözött szülővárosából, ahol középiskolás éveit szinte egymáshoz nőve töltötte négy barátjával, két fiúval és két lánnyal. Bár az öt fiatal elválaszthatatlanul összetartozott, Tazaki közülük is kilógott: két fiú és két lány nevében szerepelt egy színt jelölő írásjegy, egyedül Cukuru volt „színtelen”. Aztán az öröknek hitt barátságnak egyszer csak vége szakadt, de a férfi azóta is egyhangúnak tartja magát, mint akinek nincs egyénisége. Szala rábeszélésére Tazaki hazautazik szülőföldjére, hogy megtudja, miért fordítottak neki hátat egykori társai. Miközben tizenhat éve bezárult ajtókat tár fel, egyre biztosabb abban, hogy Szalával való kapcsolatának is csak akkor lesz jövője, ha megfejti a titkot…

Karácsonyi könyvajánló – anyáknak és nagyiknakLotta Lundgren: Ha én főznék neked

A kötet szerzője, a svéd Lotta Lundgren, aki minden tekintetben szakított a hagyományokkal és kihívó, meghökkentő, szórakoztató kiadványával bizonyítja, hogy nemcsak összegumizott hajjal, kötényben, agyondolgozott kézzel lehet jó háziasszony az ember lánya, hanem akár dögösen, vonzón, ahogy önmagát megálmodta. Amilyennek látni akarja őt a bestia, akit évezredek tapasztalata szerint etetnie kell. Mindez persze nem jelenti azt, hogy Lotta ne állított volna össze egy nagyon jól használható, alapos leírásokkal, kitűnő ötletekkel teli, ösztönző szakácskönyvet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top