Tuti Tippek

10 remek gasztroajándék karácsonyra

Az év vége közeledtével a Wannabe Chef bloggerei összeszedték bevált karácsonyi receptjeiket, köztük 10 olyan különlegességet, ami karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Tavaly az egyik blogger és a barátnője elhatározta, hogy dvd-k és kozmetikumok helyett saját készítésű, ehető ajándékokkal lepik meg egymást karácsonyra, akkor született ez a müzli is. Ez egy csokis verzió, de bármit tehetünk még bele, amit a megajándékozott kedvel. A receptért ide kattints!

10 remek gasztroajándék karácsonyra
A narancsos-vörösáfonyás scone egy belül puha, kicsit puszedlis, illatos, tejbe mártogatós finomság. Süssétek meg ti is, és ha ajándékba adjátok, csatos üvegbe vagy díszdobozba rakjátok. Masnival vagy rafiával díszítsétek. A receptért ide kattints!

10 remek gasztroajándék karácsonyra

Ennek az egyszerű bonbonnak a jó minőségű étcsokoládé és a vaj az alapja, szárított citromhéjjal és gyömbérrel van fűszerezve. A bonbonok nincsenek töltve, ezért nagyon egyszerű dolgozni velük: a szilikonformákat csak meg kell tölteni a megolvasztott és fűszerezett csokoládéval, aztán behűteni. A receptért ide kattints!

10 remek gasztroajándék karácsonyra

Ez a házi muffin-por 3 perc alatt megvan, ráadásul egy igazi last minute ajándék, mert alig szükséges bele némi hozzávaló, és mind olyan, ami még az utolsó napon is beszerezhető, ha otthon épp nincs belőle. A receptért ide kattints!

10 remek gasztroajándék karácsonyra

A házi citromkrémből érdemes rögtön két adagot készíteni, reggelire, kiflire, sütibe, csokis piskótára mennyei! A fa alá is tökéletes. A receptért ide kattints!

10 remek gasztroajándék karácsonyra
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top