Aktuális

Felmentették a felesége feldarabolásával vádolt férfit

Bizonyítottság hiányában pénteken felmentette a bíróság azt a darnózseli férfit, aki vád szerint megölte feleségét, holttestét húsfeldolgozójában feldarabolta, maradványait részben elégette, majd szétszórta. Az ítélet nem jogerős.

Élő András bíró elmondta, a bíróságnak azt vizsgálta: bizonyítható-e, hogy a hentes szakképesítéssel rendelkező, darnózseli N. János 2014. május 27-én mosonmagyaróvári munkahelyén megvárta feleségét, ismeretlen módon megölte, gépkocsijának csomagtartójában hazaszállította, feldarabolta és maradványait elégette.

A halál okát a szakértők nem tudták megjelölni, emiatt az emberölést nem lehetett megállapítani, így a bíróság a vádlottnál “sem a bűnösségre, sem a cselekvőségre nem tudott következtetéseket levonni”.

Felmentették a felesége feldarabolásával vádolt férfit

Bár a darnózseli réten talált szív-, tüdő- és májdarabok feltehetőleg N-né K. Judit maradványai, a DNS azonosítására szolgáló használati tárgyait a hatóság a testvérétől szerezte be, a rokonok kizárására pedig más DNS-vizsgálatot nem végeztek. Az azonosság nem bizonyítható kétséget kizáróan, és azt a vádlott terhére nem lehet figyelembe venni.

 A vád a férfi és a nő mobiltelefonjának közös cellainformációival támasztotta alá, hogy miután a nő mosonmagyaróvári munkahelyéről eltűnt, N. János vitte őt az autó csomagtartójában Darnózselire és az éjjeli órákban feldarabolta. A hívásokat nem fogadó mobiltelefon viszont a mozgás kimutatására nem alkalmas, ezért ez az állítás is csak feltételezésként kezelhető.

A vád szerint N. János még 2011-ben rajtakapta feleségét a szeretőjével. Ezt követően az asszony válópert kezdeményezett és elköltözött otthonról, viszont annyira hiányoztak a gyermekei, hogy bejelentette hazaköltözését.

N. János minden lehetséges alkalommal tagadta az emberölés elkövetését, az utolsó szó jogán azt mondta: nem követett el bűncselekményt, 29 hónapja van előzetes letartóztatásban, a gyerekei és a családja végig mellette álltak. Egyúttal felmentését kérte. Az ügy másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top