Dekor

Karácsonyi manó – letölthető papírdísz sablon

Ugye az ablakokról sem feledkezel meg a nagy karácsonyi készülődés közepette? Ez a kedves, fenyőfát cipelő manó minden kisgyerek kedvence lesz.

Karácsonyi manó - letölthető papírdísz sablon1. A manó kabátját a csíkos és a kék papírból vágjuk ki, majd ragasszuk egymásra. A cipőt hullámkartonból készítsük, a hátoldala legyen felfelé. A többi elemet kartonpapírból vágjuk ki.

2.
A sapkát díszítsük fehér, lyukasztóval kivágott pöttyökkel, majd ragasszuk a fejre (a fül mögé) a rafiaszálakkal (hajnak) együtt. A szemet és a szeplőket filctollal rajzoljuk meg.

3.
A nyakat bújtassuk át a sálon lévő bevágáson, majd ragasszuk a kabátra. A sál végét díszítsük rafiaszálakkal. Ragasszuk fel elölről a cipőt a harisnyára, majd a harisnyát a nadrág hátoldalára, és a nadrágot a kabát hátoldalára. A harisnyára húzzunk filctollal piros csíkokat.

4.
A cserepet díszítsük a kép alapján, majd ragasszuk fel a fenyőfát a cserép hátoldaláról. A fenyőfát rögzítsük a manó kezéhez, illetve az egyik cipőjéhez. Az aranyszínű papírból vágjunk ki egy csillagot, és díszítsük fel a karácsonyfát. A sapkát díszítsük világoskék papírból kivágott „bojttal”, amelyre vigyünk fel egy fehér pöttyöt lakkfilccel. A kabátra ragasszunk fel egy gombot. Előzőleg fűzzünk bele fonalat.

A sablonért kattints a képre!
A sablonért kattints a képre!

Ezekre lesz szükséged:

• Fehér, bézs színű, piros, világoskék, sárgászöld, zöld és aranyszínű kartonpapír
• Kék-sötétkék csíkos papír
• Sárga és világos narancssárga hullámpapír
• Sárga és világoszöld rafia
• Piros gomb, Ø 20 mm

A motívum mérete: 30 cm

Cikkünk a Cser Kiadó gondozásában megjelent, Papírdíszek karácsonyra című könyv segítségével készült.

A kötetben aranyos papírdíszeket találunk, és apró trükköket, fortélyokat tudhatunk meg arról, hogyan tehetünk különlegessé egy-egy papírfigurát. A kötet hasznos lehet óvodáknak és iskoláknak is, mert a könyvben szereplő figurák elkészítéséhez kevés alapanyag szükséges, és a kész karácsonyi figurák díszíthetik az osztályterem, iskola ablakait, falait.

Szerző: Birgit Utermarck

Karácsonyi manó - letölthető papírdísz sablon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top