Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Halászlé-sűrítm ényből-hogy

É
É
Létrehozva: 2007. szeptember 13. 15:12

Sziasztok!

Segítséget várnék tapasztaltaktól:

Halászlevet készülök csinálni a készen kapható halászlé-sűrítményből. Segítenétek nekem, hogy hogyan kell?  Gondolom nem egy nagy mutatvány, de mivel még sosem csináltam ilyet, nekem minden info új. Gondolom kell bele vennem halat is, de milyet, mennyit, s hogyan zajlik az egész művelet  

Légyszi adjatok tanácsot!

Előre is köszönöm 

  1. 2007. szeptember 13. 20:0772.
    De ettem, mert a férjem és az Ő családja bajaiak!  Finoman készítik Ők is, de szegedi születésűként csak a szegedi halászlé az IGAZI!!!
    előzmény:
    *bandi* (14)
    2007-09-13  15:32
  2. 2007. szeptember 13. 18:4071.
    szia, én egy kicsit megvígasztallak. Nálunk anyu tesz bele halat, amit lepaszíroz, utánna tezs bele halszeleteket is, de mindig, MINDIG kerül bele pluszban fagyasztott sürítmény is.

    Hogy simán sürítményből milyen lehet, azt nem tudom, de én azt csinálnám, h mondjuk pörköltalapra teszek vizet, plusz ezt a sürítményt és tennék bele pár halszeletet.
    előzmény:
    É (1)
    2007-09-13  15:12
  3. 2007. szeptember 13. 17:5270.
    Az...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (69)
    2007-09-13  17:43
  4. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 17:4369.
    na ez egyre rosszabb  
    előzmény:
    ginger007 (68)
    2007-09-13  17:33
  5. 2007. szeptember 13. 17:3368.


    Fújjj... Gázosítja a rizst..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (67)
    2007-09-13  17:28
  6. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 17:2867.
    biza. és most eszembe juttatad a puffasztott rizsét  
    előzmény:
    ginger007 (66)
    2007-09-13  17:19
  7. 2007. szeptember 13. 17:1966.
    Nekem nem szimpi ez a norbi gyerek, nem hinném, hogy tud újat felmutatni.

    Jó promóval puffogtatja a már más által kitalált evidens dolgokat..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (65)
    2007-09-13  17:10
  8. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 17:1065.
    hát amennyi norbi kaját én eszem... a rúdja 1x megehető többször nem kellett   ez a tészta meg alapvetően kb búzamezőízű de elnyomta a bolognai szósz. (nem,nem bolti sürítmény szósz, hanem házilag készített)
    előzmény:
    ginger007 (64)
    2007-09-13  17:08
  9. 2007. szeptember 13. 17:0864.
    Csak, hogy nem színezéktől-e...

    Milyen amúgy a norbi kaja?
    Egyszer vettem egy müzliszeletet, hányinger volt..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (63)
    2007-09-13  17:05
  10. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 17:0563.

    öööö nem. inkább nem   valami teljes kiőrlésű lószar  

    lehet spagettisürítményből van  

    előzmény:
    ginger007 (62)
    2007-09-13  17:05
  11. 2007. szeptember 13. 17:0562.


    megnézted mitől barna??
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (61)
    2007-09-13  17:00
  12. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 17:0061.

    túlságosan is. és ízetlen. meghagyom Rékának  

    fújj ma norbi féle barna spagettit ebédeltem. és szétoffolom a topikot.

    előzmény:
    ginger007 (60)
    2007-09-13  16:59
  13. 2007. szeptember 13. 16:5960.


    és legalább karcsú?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (59)
    2007-09-13  16:57
  14. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 16:5759.
    hát most miért nem ez a neve h Norbi rúd?
    előzmény:
    *bandi* (58)
    2007-09-13  16:53
  15. 2007. szeptember 13. 16:5358.
    ez már több, mint bizarr: a norbi rúdja?!    
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (55)
    2007-09-13  16:48
  16. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 16:5257.
    fúúúúúúúúúúúúúj   
    előzmény:
    ginger007 (56)
    2007-09-13  16:51
  17. 2007. szeptember 13. 16:5156.
    És lesz réka fánk is?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_792957 (55)
    2007-09-13  16:48
  18. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 16:4855.
    norbi rúd?  
    előzmény:
    *bandi* (53)
    2007-09-13  16:43
  19. 2007. szeptember 13. 16:4554.


    Hát jó pasi lehetett..

    Miért nem Farkas Bandi??
    előzmény:
    *bandi* (51)
    2007-09-13  16:40
  20. 2007. szeptember 13. 16:4353.
    Mozart golyó!  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_792957
    Torolt_felhasznalo_792957
    2007. szeptember 13. 16:4152.
    kardinális szelet?  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2007. szeptember 13. 16:4051.

    Közben a Rigó Jancsi is elgondolkoztatott!   

    előzmény:
    ginger007 (50)
    2007-09-13  16:39
  23. 2007. szeptember 13. 16:3950.
    Akkor most elmondod a madártej elnevezés miértjét!
    előzmény:
    *bandi* (49)
    2007-09-13  16:36
  24. 2007. szeptember 13. 16:3649.
    Lúdláb torta.  Hiába én csak édességekben tudok gondolkodni.   
    előzmény:
    ginger007 (48)
    2007-09-13  16:35
  25. 2007. szeptember 13. 16:3548.
    Sikerült diadalmat aratnom a hülyeségben ismét.

    Képviselőfánk
    előzmény:
    Bogájka (47)
    2007-09-13  16:30
  26. 2007. szeptember 13. 16:3047.
    Nyertél. Föladom. Nem jut eszembe több.
    előzmény:
    ginger007 (46)
    2007-09-13  16:27
  27. 2007. szeptember 13. 16:2746.


    Egy szűzpecsenye?
    előzmény:
    Bogájka (45)
    2007-09-13  16:23
  28. 2007. szeptember 13. 16:2345.
    A barátfüléről ne is beszéljünk!
    előzmény:
    ginger007 (44)
    2007-09-13  16:21
  29. 2007. szeptember 13. 16:2144.
    És a cigánypecsenye?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_848736 (43)
    2007-09-13  16:17
  30. Torolt_felhasznalo_848736
    Torolt_felhasznalo_848736
    2007. szeptember 13. 16:1743.

    Szerintem így is - úgy is jó (hallé, halleves, halászlé - egy kutya), pláne ha finom .

    A te okoskodásoddal mondjuk a pásztortarhonyát is elővehetnénk, nem a pásztor tarhonyáját főződ hanem a sajátodat (már amit a boltba vettél) nem??  

    előzmény:
    Bogájka (36)
    2007-09-13  15:52
  31. É
    É
    2007. szeptember 13. 16:0242.
    Köszönöm 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_265211 (40)
    2007-09-13  15:59
  32. 2007. szeptember 13. 15:5941.
    A Gyemelyi tészta között van gyufametélt , gyufa tésztának a halászléhez pont jó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_749318 (37)
    2007-09-13  15:53
  33. Torolt_felhasznalo_265211
    Torolt_felhasznalo_265211
    2007. szeptember 13. 15:5940.
    Egyébként ha nagyon gyors halászlevet akarsz enni vegyél egy ddoboz szegedi halászlé konzervet.Oldj fel egy kis doboz szegedi halászlékockát kb 3/4 liter vizbe és forrald fel, majd tedd bele a konzerv levet a hallal és még egy gyszer forrald gfel, de ne sokáig, mert a hal már puha. Nagy halászlé főző vagyok, de ha nincs időm az uram ezzel is beéri és elég finom egy vacsihoz és gyors ami a lényeg. "Csak leves legyen" kategória 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_265211 (35)
    2007-09-13  15:52
  34. 2007. szeptember 13. 15:5539.
    Én úgy tudom a hallé az, amiben nincs hal. A halleves, amiben van. De azt akkor is halászlének hívjuk.

    De nem vagyok tévedhetetlen..
    előzmény:
    Bogájka (36)
    2007-09-13  15:52
  35. 2007. szeptember 13. 15:5338.
    Aha, annak is fincsi. Meg grízesnek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_265211 (35)
    2007-09-13  15:52
  36. Torolt_felhasznalo_749318
    Torolt_felhasznalo_749318
    2007. szeptember 13. 15:5337.
    Itt Győrben sincs gyufaszál tészta sehol. Én is mindig otthonról hozok.  
    előzmény:
    Bogájka (31)
    2007-09-13  15:47
  37. 2007. szeptember 13. 15:5236.
    Különben is, mindenki el van itten tévedve.

    Roppant téves a "halászlé" elnevezés, hiszen nem a halász levét főzöd meg, hanem a halét, nem????? Tehát hallé.
    előzmény:
    ginger007 (34)
    2007-09-13  15:50
  38. Torolt_felhasznalo_265211
    Torolt_felhasznalo_265211
    2007. szeptember 13. 15:5235.
    Dehogy nem csak mi mákostésztának esszük. Vétek a halászlébe tenni, abba hal kell. Ja félig szabolcsi félig szegedi vagyok. 
    előzmény:
    Bogájka (31)
    2007-09-13  15:47
  39. 2007. szeptember 13. 15:5034.


    Egyszer volt szerencsém vidéki "háziasszonytól" kapni egy lábas halászlékockával főtt csirkefarhátat.
    Az volt a halászlevese..

    még egyszer
    előzmény:
    Bogájka (28)
    2007-09-13  15:46
  40. Torolt_felhasznalo_749318
    Torolt_felhasznalo_749318
    2007. szeptember 13. 15:4933.
    A bajai halászlé tényleg a világ egyik legegyszerűbb és legkönnyebben elkészíthető kajája. Nem érdemes a sürítménnyel bajlódni... És tényleg annyiból áll, ahogy bogájka leírta. Esetleg tehetsz bele egy kis paradicsomot és pár hüvely paprikát. Fincsi lesz, hidd el!  
    előzmény:
    Bogájka (23)
    2007-09-13  15:40
  41. Torolt_felhasznalo_969553
    Torolt_felhasznalo_969553
    2007. szeptember 13. 15:4832.

     A lényegét tekintve tökéletes   

     

    előzmény:
    Bogájka (23)
    2007-09-13  15:40
  42. 2007. szeptember 13. 15:4731.
    Én tudom, de ezt már le se mertem írni!! :

    A nyíregyházi rokonaink ha jönnek ide, mindig fölpakolnak a gyufaszáltésztából, 10-20 kg-okat, mert arrafelé még csak hírből se ismerik.
    előzmény:
    *bandi* (27)
    2007-09-13  15:45
  43. 2007. szeptember 13. 15:4730.
       Na az aztán végképp hamis.    
    előzmény:
    Bogájka (28)
    2007-09-13  15:46
  44. 2007. szeptember 13. 15:4629.
    Én írtam :-)
    előzmény:
    É (16)
    2007-09-13  15:33
  45. 2007. szeptember 13. 15:4628.
    Nálunk az étkezdében is szokott lenni hamis halászlé. Csirkehússal.
    előzmény:
    ginger007 (26)
    2007-09-13  15:44
  46. 2007. szeptember 13. 15:4527.
     Csak a hatalmas lokálpatriótaságom miatt nem tudom befogni a szám: főzz ki mellé halászlé tésztát is!  
    előzmény:
    Bogájka (23)
    2007-09-13  15:40
  47. 2007. szeptember 13. 15:4426.
    Szia!

    Gondolom csak amolyan "hamis" halászlevet szeretnél.

    Dobj fel hagymát, rá azt az alapot és tegyél bele pár pontyszeletet.

    (mondjuk ezt a fajta alapot én sem vettem még, de kockával csináltam már otthon és finom lett, de persze nem lehet összehasonlítani az alattam írottakkal )
    előzmény:
    É (1)
    2007-09-13  15:12
  48. É
    É
    2007. szeptember 13. 15:4425.

    "...HA van kérdésed is, arra biztos kapsz választ, csak előbb tedd fel..."

    ....igen kedves mork, ez így szokott történni, általában felteszek vmilyen kérdést, s hál'Istennek minden egyes esetben kapok rá választ is, szerencsére ritkán adatik meg, hogy ilyen "én majd mindekit kioktatok" típussal futok össze, mint TE 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_255209 (20)
    2007-09-13  15:38
  49. 2007. szeptember 13. 15:4424.

    Még nem vettem bolti sűritményt, de házim szokott lenni.... mert ha egyszer nekiállok nem lehet keveset..

    Vegyél pontyszeletet ha van piac arra ahol laksz..fejenként kettő dbot.. vagy egyet ha nagyobbak.. harcsaszelet is jó, vagy afrika harcsafilé.. nálunk a ponty a nyerő.. valószinű van valami utalás a higitás mértékéről, ha nincs, javaslom az 1:4, vagy 1:5 arányban forrald fel vizzal, és nézd meg az eredményt.. egy kis halászlékockával tudod befolyásolni a szin és izvilágát.. a szeleteket amiket vettél be kell sózni, hogy ne essen szét a főzésnél, ezért oda kell figyelni a kóstolgatásnál.. se sós nem lehet a végeredmény, se sótlan.. remélem tudtam segiteni..

    előzmény:
    É (1)
    2007-09-13  15:12

Címlap

top