Aktuális

Zolika közelebb került élete álmához

Zolikával a legjobb dolog akkor történt, amikor testvéreivel egymásra találtak az állami gondozás után. Egy kis jót most a Nők Lapja Café olvasói is ajándékoztak neki.
Zolika közelebb került élete álmához

Zolika nevelőszülei olyan szomorú dolgokat meséltek a kisfiú múltjából, amiket nem szívesen írtunk volna meg akkor sem, amikor a fiú bekerült a 33 kívánság akcióba, és most sem tennénk. A lényeg az, hogy Zolira nagyon, de nagyon ráfér, hogy jó élményeket kapjon az élettől.

Zolika közelebb került élete álmáhozAmikor a Károly testvérek állami gondozásba kerültek, külön-külön helyezték el a két nagylányt és öccsüket. Egy abonyi család elszántsága kellett ahhoz, hogy újra együtt lehessenek. A házaspár nevelőszülőként magához vette mindhármukat. „Sosem kértük, mondják azt, hogy anya, apa, mégis: talán egy hétig voltunk Erzsike néni meg Gyuri bácsi – mesélik. – Amikor kézen fogva mentünk az utcán, azt mondták, nekünk a kezünket így még sosem fogták meg…”

Zoli, a legkisebb, gyerekkorában sok időt töltött a ház körüli állatokkal, most is velük érzi igazán jól magát. Egy kiscicát, kiskutyát, kiscsirkét órákig el tud dajkálni, az a terve, hogy állatgondozó lesz. Sok természetfilmet néz, ilyenkor mindig elgondolkodik, vajon a filmesek hogyan közelítik meg, örökítik meg az állatokat.
A Nők Lapja Café 33 kívánság akciójában a kisfiú bármit kérhetett – olvasóink köréből toboroztuk a teljesítő-jelölteket, vagyis azokat, akik vállalni tudják, hogy valóra váltják az álmát.
Zoli azt kérte tőlünk, segítsünk, hogy eljusson egy természetfotózásra.

Zolika közelebb került élete álmáhozJelentkeztek amatőrök és profik, Molnár Péter és Tóth Zsolt Marcell sokáig esélyes volt, ám végül a National Geographic magazin fotósa, Lóránt Attila nyerte el a lehetőséget, hogy tanítgassa a kisfiút. „A szürke hétköznapokon egy vezető hazai kreatív grafikai stúdió művészeti igazgatója vagyok. Számomra azok az ünnepnapok, amikor valahol a messzi északon vagy a dél-amerikai őserdőben cipelem a fotósfelszerelést. A National Geographic Society fotográfusaként jelenleg a hazai nemzeti parkokról készítek fotósorozatot, és örömmel teljesíteném Zoltán kívánságát!” – írta nekünk Attila.

A múlt héten jött el a nagy nap: Zoli nevelőmamájával már kora reggel elindult otthonról. Dinnyésen találkoztak a többiekkel, a Duna–Ipoly Nemzeti Parkban már várták őket. Egy egész napon át járták a természetet, csónakba ültek, magaslesre másztak. „Kócsag, kanalas gém, szöcske, tücsök…” – sorolja Zolika, amikor megkérdezzük, milyen állatokat látott. A kisfiú maga is kapott egy gépet, hogy maga komponáljon képeket: a legkisebb lénynek is úgy örült, mintha afrikai szafarin venne részt.

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top