Aktuális

Luxusszállodában főzhetett Ricsi

Ricsi, egy hetedikes kisfiú lakáshitelekkel küzdő családjának szeretne segíteni azzal, hogy igazán jó szakmát választ. A 33 kívánság akció és egy ötcsillagos hotel fogott össze, hogy megvalósulhasson az álom.

A galériáért kattints a képre
A galériáért kattints a képre

33 kívánság akciónkban mutattuk be Ricsit. Családjának története tipikus lakáshiteles ügy: adósság adósság hátán, hol víz nincs, hol villany, a házat nem tudták befejezni. Ricsi azt kérte tőlünk, segítsünk neki olyan pályát választani, amivel pénzt tud majd keresni, hogy segítse a szüleit – a vendéglátás például érdekli őt.

A történet hallatán sorra jelentkeztek profi séfek, konyhafőnökök és étterem-tulajdonosok: mind felajánlották a segítségüket.

A borkonyhások például ezt írták: „Mi úgy gondoljuk, mindenkinek jár egy lehetőség, és azzal, hogy élni tud-e vele, az már csak önmagán múlik.” De ajánlkozott Tobai Róbert, a Columbus Étterem séfje, a Konyha-szigetek gasztroműhely és a Tonino konyhája is. Olvasóink döntöttek, így Fülöp Eszter nyerte el a jogot, hogy „jó tündér” legyen.
Eszter a Corinthia Hotel Budapest bárjában dolgozik, és ezt írta magáról: „Gyerekkoromat igazi hullámvölgyek jellemezték (…) Ma már jó körülmények között élünk, de soha nem fogom elfelejteni, hogy ez nem mindig magától értetődő, ezért szeretnék most én segíteni.”

Luxusszállodában főzhetett RicsiA nagy találkozó hosszas szervezés után végre létrejött. Ricsi egy barátját is magával vihette, így érdekesebb volt a kaland. A srácok először a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolában ismerkedtek az elmélettel: végigjárták a szakácsműhelyt, a cukrászműhelyt, a „felszolgálópályát”, az igazgató úr pedig ismertette a külföldi és belföldi lehetőségeket – csakúgy, mint egykor az üzemlátogatásokon. A fiúk türelmesen hallgatták, de leginkább már főztek volna! Ezt nem is akárhol tehették: az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest tiptop konyháján készítettek szalonnába göngyölt sertéshúst spárgával és nugátos tejkaramellát tejszínhabos eperrel – huhh. Igen, meg is ehették – bár a spárga nem lett a kedvencük, sült krumplit kaptak helyette.

A pályaválasztásra fél év maradt, a fiúk még nem akartak „elköteleződni”, de határozottan tetszett nekik új „szakmájuk”!

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top