Aktuális

Címlaplány lett a szívbeteg tinilányból

Dorottya öröklődő szívbetegségben szenved, ám a lelke sem volt rendben – amíg nem találkozott a 33 kívánság akcióval. Ma újra hisz magában.
További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

Dorottya egy Pest megyei kistelepülésen lakik szüleivel és két lánytestvérével. Édesanyja is, ő is és sajnos minden testvére ugyanabban a szívbetegségben szenved – az orvosok szerint mindhármuknak szükségük lehet majd szívátültetésre (a legkisebb húg, Hanna már túlesett rajta). Dorottya olyan kéréssel jelentkezett a 33 kívánságnál, amit elsőre nem is gondolnánk róla: nem tartja magát szépnek, nincs önbizalma – ehhez talán betegsége is hozzájárult. Levelében azt írta, szeretne elvégezni egy modelltanfolyamot.

Olvasónk, Bali Edina Zsanna, a WERK Akadémia tanára jelentkezett: segítene a kislánynak egy önismereti beszélgetéssel és egy profi fotózással, ahol Marjai Judit és stábja

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

megpróbálná a lehető legtöbbet kihozni a nagylány adottságaiból. A kislány fokozatosan nyílt meg a beszélgetés alatt, és talán ennek (és a teljes stábnak) is köszönhető, hogy hihetetlenül jó fotók készültek. „Dorottya pillanatról pillanatra nyitottabb lett a lelki kérdésekben, és úgy látom, egy igazi, nagy fejlődés útján van – mondja Edina –, nagy öröm volt látni, ahogy rácsodálkozott a képekre, arra, hogy mennyi szépség van benne. Az az igazság, hogy a belső szépség ad meg minden alapot, a többi a hab a tortán.” A tinilány szintén lelkesen mesélt a fotózás után: „Sosem gondoltam volna, hogy ilyen fotók készülhetnek rólam, igazi címlaplány lettem!”

Ez most még csak játék, de Marjai Judit szerint nem elképzelhetetlen, hogy egyszer valóság legyen a dologból: „Abszolút elképzelhető, hogy valaki felfigyel Dorottyára és kaphat modellmunkát is, annyira szép a fotókon. Hiszek abban, hogy a képeknek olyan erejük van, hogy ha valaki meglátja magát rajtuk, egyszer csak elkezd hasonlítani ottani önmagára. Nemcsak arra az öt percre alakul át, amíg a profik ott vannak, hanem belsejében is. Amikor meghallottuk Dorottya történetét, nem tudtuk megállni, hogy ne segítsünk: az egész stáb erre áldozta a vasárnapját. És bár Dorottya fogszabályzóval és komoly gátlásokkal érkezett, a képeken mindez már egyáltalán nem látszik.”

Nézd meg videón is, hogyan változott át Dorottya!


Fotó: Marjai Judit
Smink: Pacsuta Ági
Stylist : Pásztor László/INSIDE
Asszisztens: Bertalan László

Videó: Dobos Gergely

 

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top