Aktuális

Összefogás: 23 éves, 3 gyerekes anyán segítettünk

Volt, aki nem kerülhetett be a Nők Lapja Café 33 kívánság jótékonysági akciójába, ám amikor kiderült, hogy a testvérek nem állatkerti vagy vidámparki sétát kértek, hanem húst... nekik is akadt jótevőjük.

Amikor a Nők Lapja Café meghirdette 33 kívánság jótékonysági akcióját, az ország minden tájáról érkeztek levelek: gyerekek írták meg nekünk, mi volna a leghőbb vágyuk. És bár a szabályzatban az szerepelt, hogy nem kérhetnek pénzt vagy tárgyakat, kizárólag élményeket, volt olyan kisgyerek, akinek a legfontosabb mégis az élelmiszer volt.

Összefogás: 23 éves, 3 gyerekes anyán segítettünkIlyen volt például az a család, ahol a három gyermek (2, 4 és 6 évesek) ahelyett, hogy afféle gyerekdolgokat kért volna (mondjuk állatkerti vagy vidámparki sétát), húst, narancsot és csokoládét szeretett volna. És bár emiatt nem kerülhettek be a programba, a HáziPatika.com salescsapata mindenképp tenni akart értük valamit. „Arra gondoltunk, miért is ne segíthetnénk mi hozzá a boldogsághoz őket?” – mondták, majd körleveleket írtak, ismerősöket szerveztek be, és végül rengeteg ajándékot összepakoltak: „a vetőmagtól kezdve a húskészítményekig, a ruhákon át a rajzoláshoz szükséges színesekig minden földi jót becsomagoltunk dobozokba…” – mesélik. A 23 éves édesanya tudta ugyan, hogy valami meglepetés készülődik, a gyermekeknek azonban nem szólt róla. Az adományok jó helyre kerülnek, ugyanis a családnak nagy kertje van, amit meg lehet művelni. Az árvíz elmosta előző házukat, így költöztek ki Lyukóvölgybe, Miskolc mellé. A jelenlegi házuk a sajátjuk lesz, de még egy részletet kell kifizetniük, ezért nagyon nehéz a mindennapi megélhetésük.

„Tervezzük, hogy a jövőben is segítjük a család életét” – mondják a jótevők, akik az alábbi levelet kapták a közvetítésben segédkező alapítványtól.

„Nagyon örült a család! A csomag érkezését követő napon hívtam őket, és éppen ültettek. Nagyon örültek a gyerekek is, mindennek! Az ennivalónak is, a ruháknak is, mindennek, amit kaptak. Persze én sem láttam, csak hallottam az anyuka hangján is. Nagyon szép kezdeményezés, ami most megfogant. Olyan jó érzés ez nekem is! Sok szegény család van körülöttünk és kevés a forrásunk, egy kicsit belefárad olykor-olykor az ember. De, ez a segítségnyújtás, hogy önök összefogtak ezért a családért, ránk is ösztönző hatással van!”

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!

Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top