Aktuális

“Szeretnék főzni egy profi konyhában”

A kisfiú még csak tizenhárom éves, de már most azon gondolkodik, hogyan tudna segíteni a családján.

Ricsi családjának gondja sajnos tipikusnak mondható ma. Évekig laktak szüleikkel együtt, majd albérletben egy, később két gyermekükkel. Hatalmas dolognak számított, amikor a férj építőipari munkáiból végre megvehettek egy telket és belevágtak a házépítésbe. Hitelből persze, mint oly sokan akkoriban. Ami munkát csak tudtak, maguk végeztek el. Aztán jött a válság, és a svájci frankban felvett hitel részletei irreális magasságokba szöktek.

A hitel mára „bedőlt”, a ház félkész állapotban maradt. Víz nincsen, az édesanya lavórban mosogat a
6 és 13 éves gyerekek mellett. „Nehezen élünk, próbálunk boldogulni – mondja –, a gázt is most kapcsolták volna ki, utolsó pillanatban fizettem be.”

A család azzal együtt van ilyen helyzetben, hogy van munkájuk: az anya szociális munkás, az apának viszont hiába lennének megbízásai az építőiparban, rendszeresen nem fizetik ki. Most külföldön vállalt munkát, hátha az kihúzza őket a bajból, ám így csak havonta pár napig látja a családját.

Ricsit a tévézés érdekelné, de azon gondolkodik, hogy olyan szakmát kéne tanulnia, amivel szülein is segíthet. Megnézné, milyen az élet a vendéglátásban.

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Szeretnék főzni egy profi konyhában”Módos Anikó
Konyha-szigetek gasztroműhely

„Szeretnék részt venni az adományozó akcióban: az oldalon közzétett szabályzat ismeretében jelentkezem az általam választott gyermek kívánságának teljesítésére.”

„Szeretnék főzni egy profi konyhában”Czipper Ágota
Tonino konyhája

„Éttermünk nemcsak a vendéglátással, hanem a szívből jövő, szeretettel átadott ételekkel, az ételek történetével is megismertetné Ricsit. Autentikus olasz konyhánkon szívesen megmutatjuk, hogyan készül az eredeti olasz pizza, megismertetnénk az ételek történetével, mert minden ételnek van egy saját sztorija. Nekünk mindenünk megvan ahhoz, hogy Ricsi kívánságát teljesíthessük, így ha mód van rá, nagyon sok szeretettel várjuk őt.”

„Szeretnék főzni egy profi konyhában”Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán
Borkonyha

„Nagyon szimpatikus és a szó jó értelmében »nemes« dolog ez, hiszen Ricsi nemcsak önmagára gondol, hanem családján, szerettein is segíteni szeretne vele. Mi úgy gondoljuk, mindenkinek jár egy lehetőség, és azzal, hogy élni tud-e vele, az már csak önmagán múlik… azt hiszem, ez ránk is igaz volt. Ricsi eltölthetne nálunk egy napot a konyhán, megláthatná, hogy tetszik-e neki, tanulhatna, egy kis bepillantást nyerne a top gasztronómiába.”

„Szeretnék főzni egy profi konyhában”Tobai Róbert
Columbus Étterem

„Konyhafőnökként szívesen megmutatnám Magyar Ricsinek, milyen egy profi konyhában főzni! :)”

„Szeretnék főzni egy profi konyhában”Fülöp Eszter

„Gyerekkoromat igazi hullámvölgyek jellemezték, jó és rossz időszakaink felváltva voltak. Ma már jó körülmények között élünk, de soha nem fogom elfelejteni, hogy ez nem mindig magától értetődő, ezért is szeretnék most én segíteni. Évek óta az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest bárjában dolgozom, és a gasztronómia nagyobb szerelmem, mint eddig bármikor. Ha én kapnék lehetőséget a kívánság teljesítésére, piaclátogatással kezdeném a napot, ahova a szállodánk a la carte séfje kísérne minket, hogy megmutassuk, mennyire fontos az alapanyag. Ezt követően felkeresnénk az egyik vendéglátóipari szakképző iskolát, ahol megismernénk a képzés részleteit, benéznénk egy gyakorlati órára. Az iskolalátogatás után mennénk át a szállodába, ahol a várva várt főzés mellett bemutatnánk az áru(k) útját a konyhába, a feldolgozás és előkészítés fázisait, a cukrászüzemet, kínai éttermünk konyháját.”

A(z) “Ki segítsen Magyar Richárdnak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Fülöp Eszter


Vissza a többi kívánsághoz!

Richárd kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít: KIÚT Szociális és Mentálhigiénés Egyesület

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top