Aktuális

“Kipróbálnám magam egy kalandparkban”

Bár Martina keveset lát, kiválóan úszik és atletizál. Most pedig még komolyabb dolgot vett a fejébe: végigmenne egy kalandpályán – ami még a jól látóknak sem könnyű. Ám azt mondja, egyáltalán nem fél a kihívásoktól.

Martina gyengénlátó lány, Budapesten, a Gyengénlátók Általános Iskolájának bentlakó tanulója, csak péntekenként mehet haza – tavasztól már megengedik neki, hogy egyedül járjon majd. Amiben igazán jó, az a sport: a testnevelésórákon és az edzéseken is sikeres (úszik és atletizál), de nagyon szeret túrázni is. Minden vágya, hogy kipróbálja ügyességét egy kalandparkban is. Mint meséli, egyszer már majdnem eljutottak egy osztálykiránduláson, de  elromlott az idő… Talán most nagyobb szerencséje lesz.

ŐK JELENTKEZTEK A KÍVÁNSÁG TELJESÍTÉSÉRE:

„Kipróbálnám magam egy kalandparkban”Németh Tímea 

Csillebérci kalandpályánk kapuja immáron hatodik éve áll nyitva a vendégek előtt. Külön öröm számunkra, ha segíthetünk hátrányos helyzetű gyermekeken. Minden évben támogatunk alapítványt, például a Fóti Gyermekvárost. Több alkalommal siketnémák, látáskárosultak, enyhe szellemi fogyatékkal élő gyermekek is teljesítették pályáinkat kiemelt animátori segítséggel.”

„Kipróbálnám magam egy kalandparkban”Szepesi Magdolna

„Martina kérése több szempontból is a szívembe talált. A bátorsága meghatott. Biztos vagyok benne, hogy a hétköznapi életben is vannak nehézségei, amelyek leküzdése nem kis erőfeszítés számára. Megméretni magát egy kalandparkban az ő kis eddigi élete csúcsteljesítménye lehetne. Budapesttől 280 km-re, a Dunántúl egyik legkisebb falujában élünk a férjemmel és a kétéves kisfiammal. Nemrég a közelünkben lévő Márokföldön kalandparkot avattak fel, melyet már mi is megnéztünk. Szeretnénk oda Martinát elvinni, s utána vendégül látnánk magunknál Felsőszenterzsébeten.”

„Kipróbálnám magam egy kalandparkban”Balog Fruzsina

“15-18 éves koromig önkéntesként tanítottam a Vakok általános iskolájában értelmi fogyatékos gyerekeket szőni, nemezelni (kézművességet), szüleim által elég hamar kialakult szociális érzékem a fogyatékkal élők iránt, de nem a sajnálat, hanem az élményszerzés miatt. 21 évesen szültem első gyermekemet, Andris 13 éves, Bálint 7, Blanka 5 éves. Férjemmel együtt fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink ne a másságot lássák, hanem az embert. Ezért is örültem ennek a lehetőségnek: Martinát az Orczy Kalandparkba vinném, ahol ahol az animátorokat ismerve igazán fantasztikus élménybe lehet része.” 

A(z) “Ki segítsen Mészáros Martinának?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Balog Fruzsina

Martina kívánságának közvetítésében és további gyermeksorsok jobbra fordulásában segít:

Kovács Csongor Alapítvány a Gyengénlátó Gyermekekért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top