Aktuális

“Elmennék a barátommal egy autógyárba”

A Gyengénlátók Általános Iskolájában nemcsak a szokásos tárgyakat tanítják meg a diákoknak, de az önálló életet is – kinek-kinek állapota szerint. Szabolcs és Patrik jó barátok: kirándulni is együtt szeretnének.

Speciális vonalazású füzetek, tapintható eszközök, beszélő számítógépek – mind-mind megtalálhatók a gyengénlátó gyerekek budapesti általános iskolájában. Ide jár Szabolcs és Patrik, igen hányattatott családi hátterű gyerekek. Szabolccsal beszélgetünk – illetve csak beszélgetnénk: annyira megilletődött, hogy alig sikerül belőle néhány szót kihúzni. Annyit azért megtudunk, hogy barátjával nemcsak sorsuk hasonló; mindketten bolondulnak az autókért. Közös vágyuk, hogy eljussanak egy autógyárba, de ha ez nem sikerülne, egy autókiállításra is szívesen elmennének.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. vállalta, hogy elviszi Szabolcsot és barátját az üzembe, ahol közelről is megnézheti, hogyan készülnek egy top márka csúcsmodelljei.

A 33 kívánság természetesen beszámol majd arról, hogyan tetszett Szabolcsnak a körút. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top