10 perc magadra

Csinálj házi kókuszos-citromos sampont!

Szereted a mennyei illatokat nem csak a konyhában, de a fürdőszobában is, ráadásul szívesen készítesz házi kencéket? Akkor a kókuszos-citromos sampont neked találták ki!

A csináld magad mozgalom komoly múltra tekint vissza, és szerencsére egyre elterjedtebb is. Különösen hasznos lehet saját magunk készítette termékeket használni, ha fontos számunkra a környezettudatosság, és szívesen használunk organikus termékeket.

A kézi készítésű kozmetikai termékek, samponok ereje abban rejlik, hogy így pontosan tudjuk, mi is kerül bele, olyan illatot, alapanyagot választhatunk, amit szeretünk, ráadásul az elkészítése kifejezetten szórakoztató annak, aki élvezi a hasonló, konyhai pepecselést. A mi mai kedvencünk egy egzotikusabb verzió, mégpedig egy kókuszos-citromos sampon.

A recept alapja a bioboltokban és weshopokban is beszerezhető samponbázis, ezek az remek organikus fajták általában növényi eredetűek és Aloe Verával dúsítottak, és persze szulfát és parabénmentesek. A legjobb bennük, hogy már csupán az illatukat kell mondjuk a kedvenc gyümölcseinkből, virágainkból kivont illóolajokkal felturbózni, de persze a különböző típusú hajaknak megfelelően olyan összetevőket is beletehetünk, amikkel a megfelelő irányban változtathatunk a zsíros vagy száraz hajunkon.

Csinálj házi kókuszos-citromos sampont!

Egyszerű tippek a kókuszos-citromos samponhoz

– egy kis organikus kókuszolaj
– egy kis esszenciális citromolaj (itt persze másik illóolajat is választhatsz)

Egy kis üvegpohárba tegyünk 4-6 nagykanálnyi samponbázist, majd jöhet 1 teáskanálnyi kókuszolaj, és végül 20 csepp citromos illóolaj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top