10 perc magadra

Csinálj házi fogfehérítőt!

A szép, egészségesen fehér fogsorért nem kell feltétlenül fogorvosi székbe ülnünk. Következzen egy otthon is könnyen alkalmazható, pofonegyszerű megoldás, pontosabban recept, amivel magunk vehetjük kézbe a fogaink színárnyalatának kérdését!

A sokszor fájdalmas fogsorfehérítő ragasztócsíkok nagyon elterjedt, de sokak számára nem kis kellemetlenséggel járó megoldást jelentenek. Azoknak, akik szeretnének valamilyen természetes, ugyanakkor gyengéd módszerrel fehéríteni fogaik árnyalatát, szerencsére van lehetőségük erre, mégpedig egy egyszerű, “csinál magad” fogfehérítő recept segítségével.

Amire szükséged lesz:

Alumíniummentes szódabikarbóna – ez ugyanis szépen fehéríti a fogakat, ráadásul felfrissíti, üdébbé teszi a leheletet.

3 százalékos étkezési minőségű hidrogén-peroxid – remekül felveszi a harcot a baktériumokkal, emellett fehéríti a fogakat.

Borsmenta-illóolaj – ahogyan az étkezési minőségű hidrogén-peroxid, a borsmenta is harcol a baktériumokkal, de a házi készítésű fogfehérítő pasztánknak egyúttal jó ízt is biztosít.

Csinálj házi fogfehérítőt!

Elkészítés:

Nagyon egyszerű a folyamat, egy teáskanál alumíniummentes szódabikarbónát keverjünk ki simára szintén egy teáskanálnyi 3 százalékos étkezési minőségű hidrogén-peroxiddal, majd cseppentsünk bele a borsmenta-illóolajból. Először alkalmazhatjuk a házi készítésű fogfehérítőnket minden egyes alkalommal, majd az első sikerek után érdemes átállni a heti egy alkalomra, ahogyan a tápláló arcmaszkok esetében is.

Ezután vegyük elő a fogkefénket, nyomjuk bele az elkészül “pasztába”, és dörzsöljük vele fogainkat két percig. Ezután mossunk fogat hagyományos fogkrémmel is.

* Fontos, hogy tudd, az élelmiszer minőségű hidrogén-peroxid teljesen eltér a sima hidrogén-peroxidtól, amit veszélyes lenne elfogyasztani.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top