10 perc magadra

Ennyi mindenre jó a citrom a szépségápolásban!

A citromot nemcsak a teába téve vagy fagyiízként szeretjük, ennél sokkal többet érő alapanyag, hiszen a szépségápolásban is kiváló érdemekkel és hatással büszkélkedhet. Lássuk is, hogy mi mindent tehetünk segítségével a szépségünkért!

A citrom imádni való külseje elképesztően sokoldalú belsőt takar, aminek segítségével változatos alapanyag a konyhában, de a házi szépségápolási praktikákban is nélkülözhetetlen összetevő. A C-vitamin-források közül az egyik legfontosabb.

Ennyi mindenre jó a citrom a szépségápolásban!

Bőrszépítő királynői pakolás

A citromot még Mária Antónia francia királyné is alkalmazta szépségpraktikáiban. Jellegzetes arcpakolásában egy fél citrom kifacsart levét keverte össze 2 teáskanálnyi konyakkal, ehhez jött 1/3 csésze tejpor, amihez hozzákevert egy tojásfehérjét, majd miután simára keverte, felvitte arcára, az eredménye pedig összehúzott pórusok, kisimult bőr, az elhalt bőrréteg eltávolítása. Mindez ma sem kis teljesítmény…   

Hidratáló tisztítás

Keverj össze néhány csepp kókuszvizet néhány csepp citrommal, majd egy vattakorong segítségével most át vele az arcod. A kókuszvíz szépen hidratálja a bőrt, míg a citrom fertőtleníti és világosítja.

Ennyi mindenre jó a citrom a szépségápolásban!

A nagy könyök-, hónalj és térdfehérítő

Sokakat zavar, hogy ezeken a területeken kissé sötétebb a bőrük, amiben a citrom szintén segítséget nyújthat. Vágjunk félbe egy citromot, de ha nem szeretnénk pazarolni, egy szelet is elég, majd szépen, gyengéden dörzsölgessük át vele az érintett területeket. Az eredmény varázslatos, ha kitartóak vagyunk, és nem csak egyszer csináljuk…

Le a pattanásokkal!

Szinte túl szép, hogy igaz legyen, pedig így van. A citrom antibakteriális hatású, hatékonyan felveszi a harcot az aknéval is. Vágjunk egy szelettel belőle, és dörzsöljük át vele arcunkat. A megelőzésben is komoly segítség.

Ennyi mindenre jó a citrom a szépségápolásban!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top