10 perc magadra

Nyugtató és gyógyító fürdő házilag

Bármikor lehet olyan helyzet, hogy úgy érezhetjük, szükségünk van egy lelkünket gyógyító, vagy akár szervezetünket erősítő, kellemes fürdőre. Ezekre az alkalmakra mutatjuk be, hogyan is készíthetünk házilag is könnyedén nyugtató és gyógyító fürdőket.

Első lépésként egy jó nagy tálban keverjünk össze 6 egységnyi darabos tengeri sót, 3 egységnyi keserűsót (megnyugtatják a fáradt izmokat, egyúttal csökkentik a gyulladást), majd jöhet egy egységnyi szódabikarbóna, ami lágyítja a vizet, és csökkenti a bőrirritációt.

A második szakaszban vegyük elő a gondosan, célirányosan kiválasztott vagy éppen kedvenc illóolajunkat, és cseppentsünk belőle párat a sós-szódabikarbónás keverékbe, hogy megkösse azt.

Ha egészen profik akarunk lenni, vagy csak sokat jelent nekünk a vizualitás, az esztétikum, színezzük is meg alkotásunkat. Adagoljunk hozzá némi ételfestéket, egészen addig, míg a kívánt árnyalatot megkapjuk. Amennyiben ajándéknak szánjuk, keressünk hozzá egy dizájnos üveget, szorosan zárjuk le (hogy kint tartsuk a nedvességet), díszítsük szalagokkal, masnikkal, de persze címkézhetjük is.

Tippek a legjobb alapanyag-kombinációkhoz:

Borsmenta és narancs fürdősók – a stresszcsökkentő borsmenta és jótékony citrusos-narancsos illóolajok tökéletes elegye lefekvés előtt is ideális

Nyugtató és gyógyító fürdő házilag

Energetizáló rozmaring – A rozmaringos illóolaj segít a mentális frissességben, friss, üde állapotba kerülhetünk segítségével, pár csepp kék vagy zöld ételfesték pedig magának a fürdősónak is különleges külsőt kölcsönöz.

Nyugtató és gyógyító fürdő házilag

Rózsa- és tejfürdő – Ez a luxusérzetet biztosító verzió keserűsó és tejpor elegyéből áll össze, ami mesésen, ráadásul gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, a rózsa illóolaj pedig remek idegnyugtató, lazító hatással bír.

Nyugtató és gyógyító fürdő házilag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top