10 perc magadra

5 dolog, amit a neten csinálhatsz, ha kényszerpihenőn vagy

Előfordulhat, hogy olykor napokig otthon kényszerülünk maradni, ám valamiért nem a fizikai kikapcsolódás, hanem az internet az, amivel elűznénk az unalmunkat. Lássuk, melyek azok a dolgok, amiket a hasonló kényszerpihenőn szívesen csinálhatunk.

Olvass digitálisan!

Ma már jobbnál jobb könyveket tölthetsz le a számítógépedre, így ha beteg vagy, még el sem kell hagynod a házat, hogy egy izgalmas krimi oldalait falhasd virtuálisan. Persze vannak fizetős tartalmak, mind magyarul, mind idegen nyelveken, de akkor is van bőven választék, ha ingyen szeretnénk anyanyelvünkön olvasni. A Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán például több mint 1200 e-könyvet találhattok meg ingyenesen és legálisan. Jó olvasást!

5 dolog, amit a neten csinálhatsz, ha kényszerpihenőn vagy

Online nyelvi kurzus

Régi vágyad, hogy újra felfrissítsd a gimnáziumi idegennyelv-tudásodat? A digitális világban ennél mi sem egyszerűbb, hiszen számtalan online platformon találsz remek angol, olasz, francia, német és még rengeteg más nyelvű tanulási lehetőséget. A legtöbb oldalon a szintedet is fel tudod mérni, így ehhez mérten vághatsz bele újra a nyelvtanulás izgalmaiba. Persze érdemes körbejárnod a terepet, hiszen itt is vannak fizetős és ingyenes lehetőségek, és a szolgáltatások, menüpontok gazdagsága, sokszínűsége is nagyon változó.

5 dolog, amit a neten csinálhatsz, ha kényszerpihenőn vagy

Fejleszd magad!

Ha kicsit több az időd, és még nagyobb az elszántságod, ugyanakkor a leghasznosabban szeretnéd eltölteni az idődet, jöhetnek az online kurzusok. A netes tanítás piacán már komoly nemzetközi professzorok, egyetemi tanárok is “előadásaihoz” is csatlakozhatunk, helyenként ingyen. Igaz, a hivatalos tanúsítványok már fizetős kategóriába esnek, de ha a cél a naprakész tudás megszerzése, nézz utána a kedvenc témáidhoz (business, dizájn, informatika, újságírás, online marketing) kapcsolódó kurzusoknak.

5 dolog, amit a neten csinálhatsz, ha kényszerpihenőn vagy

Vizuális videós kalandozás

Ha szeretnéd a figyelmedet a vizualitáson keresztül lekötni, és minél inspirálóbb témákra vágysz, a videós tartalmak a neked valók. A Google, a YouTube és a Vimeo is jó forrásai az érdekes videóknak, filmeknek (akar magyar nyelvűeknek), de ha kevésbé ismert platformokra vágysz, az eBaum’s World, Motherboard.tv, és a VidoSift is jó választás, amelynek online közössége szavazhat is a legjobb videókra.

5 dolog, amit a neten csinálhatsz, ha kényszerpihenőn vagy

Legális leskelődés

A webkamerák világában a leskelődés már sokkal inkább pozitív töltetű, mint valaha. A webcam-jelenségnek hála a világ szinte bármely pontjára beleshetünk akár a saját ágyunkból is, hiszen egy adott pillanatban online webkamerák milliói vannak éppen bekapcsolt állapotban, lehetőséget teremtve arra, hogy a felhasználók újabb és újabb területeket pillantsanak meg virtuálisan. Az EarthCam oldala kiváló hely ehhez, de az online streaming területén a Ustream vagy a Justin.tv is verhetetlen.

5 dolog, amit a neten csinálhatsz, ha kényszerpihenőn vagy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top