10 perc magadra

A leggyorsabb vacsora 3 hozzávalóból

Ha egyszerű, és gyorsan elkészíthető finom vacsorára vágysz, akkor a 3 hozzávalóval igénylő receptkörképünk pont neked való lesz! Következzen öt kedvenc vacsoraötletünk sietős estékre!

Apró falatok
A csirkeszárnyak verhetetlenek a kategóriájukban, így a listánkon abszolút helyük van. Ami kell hozzá: csirkeszárny (8 darab), fűszerkeverék (egy teáskanál a kedvenc fűszeredből, némi olívaolajjal kikeverve), olvasztott, sótlan vaj (3 evőkanál). Hevítsük a grillrácsokat közepesre, majd tegyük fel 15-20 percig sülni a fűszerkeverékbe forgatott szárnyakat. Ha elkészült, mártogassuk az olvasztott vajjal kikevert fűszerbe.

A leggyorsabb vacsora 3 hozzávalóból

Egy falatnyi tenger
A rákok gyömbéres mártással színt visznek egy borús hétköznapba, amihez csupán némi fagyasztott rák (kb. 16 darab), barackkonzerv ( ¾ csésze) és frissen reszelt gyömbér (1 evőkanál) kell. Közepes lángon süssük egybe a gyömbért és a sárgabarackot, majd sózzuk meg. Tegyük a garnélarákocskákat egy tepsibe, és oszlassunk el rajtunk 3 evőkanál sárgabarack szószt, ízlés szerint sózva, borsozva, majd jöhet a sütés, 3-4 percig, pirulásig.

A leggyorsabb vacsora 3 hozzávalóból

Különleges finomságok
Nagyon gyors, és nagyon finom vacsora a sonkába tekert nektarin. Két nektarint vágjuk 8-8 szeletbe, majd hosszában vágjunk fel 8 sonkaszeletet is. Ezután tekerjük fel a sonkákat a nektarin szeletekre. Süssük ki közepes lángon, gyakran forgatva őket, egészen addig, míg a sonka ropogós lesz, 4-6 percig. Végezetül csorgassunk rájuk két kiskanálnyi juharszirupot.

A leggyorsabb vacsora 3 hozzávalóból

Duplaparadicsomos ropogós
Egyszerű és hihetetlenül finom a kétféle paradicsommal tarkított pirítós. Szeleteljünk fel egy bagetteet 12 részre, pirítsuk meg, majd a tetejükön oszlassunk el negyed csésze aszalt paradicsomot és egy csésze feldarabolt koktélparadicsomot. Ezután sózzuk, fekete borsozzuk őket.

A leggyorsabb vacsora 3 hozzávalóból

Ínycsiklandó meleg fogás
A kecskesajtos tészta szintén nem túl bonyolult fogás, cserébe nagyon finom, tészta, bazsalikom, kecskesajt, na és bónuszként egy kis víz és olaj kell hozzá, hogy minden simán menjen. Vegyük elő kedvenc tésztánkat (kb. 340 gramm) és főzzük meg. Közben turmixoljunk össze 2 csészényi bazsalikomlevelet fél csésze olívaolajjal, majd jöhet a hab a tortán, a 100 grammnyi kikevert kecskesajt, amit jól forgassuk össze a tésztával, és a bazsalikomos olajjal, ízlés szerint fűszerezve.

A leggyorsabb vacsora 3 hozzávalóból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top